Lees verder
Ondernemers in de tuinbouw, maritieme sector of energie die zaken willen doen in Mexico, kunnen van 21 t/m 24 april mee met de handelsmissie naar dat land, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte.
Redactie / Den Haag

Het missieprogramma richt zich op de volgende kansrijke sectoren:

  • Tuinbouw
    De Mexicaanse agri-foodsector heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Mexico is nu de 11e agro-foodproducent ter wereld en behoort wereldwijd tot de top 5 producenten van veel agro-foodproducten. Ook is Mexico nummer 1 exporteur van tomaten, bier, avocado’s en groene pepers. En de 2e exporteur van limoenen en komkommers. De focus van de missie ligt op de technificering en verduurzaming, wat interessant is voor Nederlandse bedrijven op het gebied van kastechnologie of agrologistiek.
  • Maritiem/Energie
    In de maritieme-, offshore- en energiesector liggen veel kansen. Er is al een aantal Nederlandse en internationale bedrijven succesvol actief in Mexico. Bijvoorbeeld op het gebied van havenontwikkeling, offshore en energie-opslag. De natuurlijke omstandigheden voor meer inzet op hernieuwbare energie zijn gunstig en de overheid werkt aan een nieuwe energie-strategie.

Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO.nl