Lees verder
Op de vooravond van de verkiezingen blijkt er een opvallende verschuiving te zijn in de voorkeur van boeren en tuinders. Hoewel een aanzienlijke meerderheid (61%) nog steeds overweegt op BBB te stemmen, toont een verkiezingspeiling enkele dagen voor de verkiezingen, een daling (-4%) ten opzichte van eerdere peilingen. Zowel de VVD (+3%) als de PVV (+2%) kunnen rekenen op een groeiende steun vanuit de agrarische sector.
Redactie / Den Haag

Deze resultaten komen voort uit de verkiezingspeiling onder boeren en tuinders, uitgevoerd door AgriDirect tussen 15 en 19 november. Terwijl VVD, SGP en CDA elkaar in voorgaande peilingen niet veel ontliepen, zij het op afstand van de BBB, lijkt de VVD in de laatste peiling de duidelijke nummer twee te zijn geworden. De PVV verdubbelt haar steun en komt nu als vijfde partij naar voren, achter SGP en het CDA. NSC levert iets in, terwijl zowel BVNL als FvD kunnen rekenen op 2% van de stemmen van boeren en tuinders.

De laatste peilingen onder alle Nederlandse kiezers toont een ander beeld: VVD en PVV strijden om de eerste (en tweede) plaats, NSC en PvdA om de derde en vierde plaats. De BBB verliest haar charme en zakt weg naar het niveau van de Partij voor de Dieren (circa 6 zetels).

Kijk voor meer informatie op de website van AgriDirect.

Beeld: Jeroen Meuwsen Fotografie/Shutterstock