Lees verder
Corbion en Truterra gaan samenwerken om de invoering en het succes van duurzame landbouwpraktijken te bevorderen bij agrariërs in de toeleveringsketen voor sojabonen van Corbion in de VS.
Redactie / Gorinchem

Corbion, Truterra en Truterra’s lokale partner Central Valley Ag (CVA) gaan samen met boeren in het sojagebied van Corbion gewasproductiegegevens verzamelen, waaronder gegevens van door Corbion gesponsorde innovatieproeven met bodembedekkers.

Truterra’s digitale platform stelt boeren in staat om een duurzaamheidsprofiel voor elk veld op te stellen, verbetermogelijkheden te identificeren en de impact van verschillende conserveringspraktijken te modelleren voor specifieke delen van hun land. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld natuurlijke hulpbronnen beter beschermen, de toeleveringsketen verduurzamen en meer winst maken. De zogeheten Truterra Insights Engine zal ook worden gebruikt om milieurapporten te maken, bijvoorbeeld over de uitstoot van broeikasgassen, opbrengsten en bodemgezondheid.

Truterra is het duurzaamheidsbedrijf van Land O’Lakes, een van Amerika’s grootste agribusiness- en voedingsmiddelenbedrijven. Het is een coöperatie met activiteiten die het hele spectrum van landbouwproductie tot consumentenvoeding bestrijken.

Rentmeesterschap

“Samenwerken met boeren is een van de snelste, meest schaalbare en effectieve manieren om duurzaamheidsresultaten te behalen,” zegt Jason Weller, Vice President van Truterra. “Consumenten verlangen steeds meer rentmeesterschap van de boer, dus we zijn trots dat we kunnen samenwerken met bedrijven van wereldklasse zoals Corbion, om nieuwe middelen en nieuwe mogelijkheden rechtstreeks naar boeren en hun lokale agro-retailers te brengen.”

“Onze samenwerking is gebaseerd op het gedeelde inzicht dat de gezondheid van onze planeet, onze mensen en onze bedrijven met elkaar verweven zijn”, zegt Olivier Rigaud, CEO van Corbion. “Door kennis en technologie te delen en samen te werken, creëren we voordelen in de hele toeleveringsketen en stellen we onze toekomst veilig op de lange termijn.”

Zie de website van Corbion voor meer informatie.

Beeld: Monopoly919/Shutterstock