Lees verder
De Amerikaanse ontwikkelaar van commerciële brandstofcellen Hyzon Motors kondigde op 13 juli de opening aan van zijn Europese hoofdkantoor in de Nederlandse stad Groningen. Holthausen Clean Technology uit Hoogezand neemt de productie van waterstoftrucks voor de Europese markt voor zijn rekening.
Redactie / Groningen

Holthausen Clean Technology is een Europese pionier die gespecialiseerd is in het ombouwen van dieseltrucks tot brandstofcelvoertuigen. “We leveren al jaren brandstofceltrucks en we zijn vereerd dat we nu onze krachten kunnen bundelen met onze Amerikaanse partner, Hyzon Motors, om de meest geavanceerde brandstofceltechnologie naar Europese klanten te brengen. Gemaakt in Europa om te voldoen aan de Europese doelstellingen voor decarbonisatie”, zeggen Max en Carl Holthausen in een persbericht.

Holthausen Clean Technology gaat de Hyzon-vrachtwagens bouwen op basis van DAF’s XF Space Cab-oplegger. Verwacht wordt dat de truck over zes tot acht maanden op de markt zal zijn. Hyzon Motors Europe is van plan om tegen eind 2021 “honderden zware brandstofcelvoertuigen” te leveren. Technische specificaties zijn nog niet bekend.

Beeld: Hyzon Motors