Lees verder
De Brightlands Campus Greenport Venlo heeft, in vergelijking met de andere campussen, de meeste toegevoegde waarde voor de Limburgse economie.
Redactie / Venlo

Dat stelt het de organisatie Crossroads Limburg (voorheen Ondernemersinstituut Noord-Limburg) op basis van gegevens van het CBS over 2017. Het CBS keek naar de economische cijfers binnen bepaalde postcodebieden, dus niet specifiek naar de cijfers en activiteiten van de Brightlands Campussen zelf.

Het postcodegebied 5928 scoort daarbij opvallend goed: 14% beter dan het Limburgs en 22% beter dan het Noord-Limburgs gemiddeld. Deze locatie omvat naast de Brightlands Campus ook het grootste aaneengesloten tuinbouwgebied van Europa, Fresh Park Venlo; het is dé Europese (agro)logistieke hotspot. Hier zijn meer dan 600 bedrijven gevestigd, van start-ups tot multinationals. Samen brachten ze € 1,1 miljard aan toegevoegde waarde voort.

De Brightlands Chemelot Campus blijft net onder de € 400 miljoen aan toegevoegde waarde, Maastricht Health Campus onder de € 200 miljoen en de Smart Services Campus onder de € 100 miljoen.