Het voorstel van BioAroma is om 2-PE duurzaam te produceren via fermentatie met behulp van een niet genetisch gemodificeerde giststam en goedkope bijproducten van voedingsmiddelen als substraten, zoals appeldroesem en wei.
De jaarlijkse BISC-E competitie maakt deel uit van BIC’s inspanningen om ondernemerschap in het onderwijs te promoten door studenten uit te dagen baanbrekende biobased innovaties voor te stellen om milieu-, maatschappelijke of economische problemen op te lossen. Nationale voorrondes vonden dit jaar plaats in verschillende Europese landen. De nationale winnaars streden in een eerste ronde waar een jury van academische experts de top vijf selecteerde. De vijf finalisten hebben zich vervolgens aan de jury van industrie-experts gepresenteerd en aan vraag- en antwoordsessies deelgenomen.
De studenten zullen hun prijs van 5.000 euro en een jaar gratis BIC-lidmaatschap in ontvangst nemen tijdens het BIC Anniversary Event op 5 oktober in Brussel. De inzendingen van de vijf finalistenteams zijn nog te bekijken op het BIC YouTube kanaal.
Binnenkort volgt op Agro&Chemie een interview met o.a. de winnaars van BIC-E 2023.
Beeld: Team BioAroma