Lees verder
Eneco treedt als investment partner toe tot het NortH2 consortium. Het energiebedrijf kiest hiervoor vanuit haar One Planet duurzaamheidstrategie. Het sluit zich aan bij de eerdere leden: Equinor, RWE, Shell, Gasunie en Groningen Seaports. Zij willen vanaf 2030 grote hoeveelheden waterstof gaan produceren in Noord-Nederland.
Redactie / Groningen

Tegelijkertijd ontwikkelt het internationale chemieconcern OCI concrete plannen om samen met NortH2 de eerste geïntegreerde groene ammonia- en methanol-waardeketen te introduceren in haar Nederlandse fabrieken. OCI wil een kwart van de dan geproduceerde waterstof afnemen. Het toont de serieuze industriële vraag naar grootschalige groene waterstof. Beide samenwerkingsverbanden onderstrepen de noodzaak om snel verdere stappen te zetten richting integrale ontwikkeling van de hele groene waterstofketen.

NortH2 heeft de ambitie om in 2030 4 GW aan stroom op te wekken met windparken op zee, groeiend naar 10 GW in 2040. Die groene stroom wordt in elektrolysers gebruikt om groene waterstof te maken.

Beeld: dragancfm/Shutterstock