Lees verder
LanzaTech, Total en L'Oréal hebben 's werelds eerste duurzame verpakking gemaakt van afgevangen en gerecyclede koolstofemissies gepresenteerd: een plastic cosmeticafles.
Redactie / Parijs

De fles is in drie stappen geproduceerd:

  • LanzaTech vangt industriële koolstofemissies op en zet deze om in ethanol met behulp van een gepatenteerd biologisch proces;
  • Total zet de ethanol om in ethyleen via een innovatief dehydratatieproces dat samen met IFP Axens is ontwikkeld en polymeriseert dit tot polyethyleen dat dezelfde technische eigenschappen heeft als zijn fossiele tegenhanger;
  • L’Oréal gebruikt dit polyethyleen om verpakkingen te produceren met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als conventioneel (fossiel) polyethyleen.

Het is een technologisch en industrieel succes dat bewijst dat industriële koolstofemissies kunnen worden gebruikt om plastic verpakkingen te produceren. Deze wereldprimeur toont het engagement van de drie partners aan voor de ontwikkeling van een duurzame circulaire economie voor kunststoffen en maakt de weg vrij voor nieuwe kansen voor het opvangen en hergebruiken van industriële koolstofemissies.

De partners zijn nu van plan om samen te blijven werken aan het opschalen van de productie en kijken ernaar uit om samen te werken met iedereen die zich bij hen wil aansluiten om zich in te zetten voor het gebruik van deze nieuwe duurzame kunststoffen.

Beeld: monticello/Shutterstock