Lees verder
De Europese Unie stelt in totaal € 400 miljoen beschikbaar voor innovatieve projectvoorstellen op het gebied van natuur-, milieu- of klimaat. De subsidies zijn beschikbaar voor ondernemers die er individueel of samen met partijen in Nederland of binnen de Europese Unie aan willen werken.
Redactie / Brussel

De indieningstermijn voor een projectvoorstel sluit midden juni voor natuur- en milieuprojecten en in september voor klimaatprojecten. De concurrentie is echter groot en de projectvoorstellen moeten een goede kwaliteit hebben. Uit ervaring blijkt namelijk dat enkel projectvoorstellen met een bovengemiddelde score worden uitgenodigd voor een zogeheten full proposal.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) adviseert Nederlandse ondernemers bij het schrijven van zo’n projectvoorstel. Dat verhoogt de kans op een hogere beoordeling. The Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME) beoordeelt de voorstellen.

Overigens organiseert de Europese Commissie een LIFE informatie- en netwerkdag in Brussel op 30 april. Op de website van RVO.nl is hierover meer informatie te vinden.