Lees verder
Op dinsdag 10 oktober 2017 gaat de eerste Dutch Earth Week van start, een nieuw jaarlijks initiatief van de Provincie Limburg. Van 10 tot en met 14 oktober 2017 zijn er in de hele provincie activiteiten, acties en ontmoetingen.
Redactie / Maastricht

Het thema van deze eerste editie van de Dutch Earth Week is ‘No Waste’, het tegengaan van verspilling en het stimuleren van hergebruik en circulariteit. Het programma van de Dutch Earth Week (DEW) is breed en heeft voor ieder wat wils. Van een officiële aftrap in het Gouvernement met inspirerende sprekers, zoals Jan Terlouw, tot kinderworkshops, van foodwaste-experts op bezoek bij bedrijven tot korting bij de kleermaker om de hoek en van een duurzame fashion-award tot de Limburgse doggybag ‘Lekker voor Thuis’. Iedereen kan aanhaken, zelf iets organiseren of een van de duurzame uitdagingen aangaan.

Limburg

De Dutch Earth Week is een initiatief van Daan Prevoo, Limburgs gedeputeerde van Energie, Duurzaamheid en Wonen. De provincie heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. De Dutch Earth Week is een van de manieren waarop de provincie organisaties, gemeentes, bedrijven en vooral ook inwoners uitnodigt om aan te haken of om zelf aan de slag te gaan. Op 10 oktober is de officiële aftrap van de Dutch Earth Week in het Gouvernement in Maastricht. Voor deze middag zijn bestuurders, ondernemers en duurzame koplopers uitgenodigd.

Voor meer informatie en het programma zie de website de Dutch Earth Week.