Lees verder
DSM Engineering Plastics kondigt aan duurzame alternatieven te gaan aanbieden voor het totale plastics-assortiment, waarbij minstens 25% van de grondstoffen biobased of gerecycled zijn. Vorige week al introduceerde DSM ISCC Plus gecertificeerde biobased alternatieven voor de specialty-polymeren Arnitel en Stanyl.
Redactie / Emmen

Arnitel is een duurzaam alternatief voor rubber. Deze zomer opende DSM nog een nieuwe productielijn voor dit materiaal in Emmen. Stanyl is een slijtvast en frictievrij materiaal, onder meer gebruikt voor kettingspanners. Beide polymeren worden voornamelijk toegepast in de automotive industrie.

Gemakkelijk overschakelen

Volgens Joost d’Hooghe, vice-president Polyamides bij DSM Engineering Plastics leveren de biobased alternatieven dezelfde functionele prestaties als het conventionele portfolio. “Hierdoor kunnen onze klanten gemakkelijk overschakelen naar een duurzamere oplossing zonder materialen opnieuw te hoeven kwalificeren. ”

In 2030 moet er een volledig portfolio zijn van alternatieven waarvan ten minste 25% van het gewichtsgehalte in het eindproduct bestaat uit gerecycled en/of biogebaseerd materiaal. Hiertoe zal gebruik worden gemaakt van een toolbox met verschillende technologieën en benaderingen, zoals fermentatie, mechanische recycling en massabalansboekhouding (een methode om het gehalte biobased en/of chemisch gerecycleerde grondstoffen in complexe ketens vast te stellen).