Lees verder
De regeling Circulaire Ketenprojecten gaat in de eerste helft van mei opnieuw open voor aanvragen. Belangstellenden moeten er snel bij zijn, want deze subsidie is extreem populair. De regeling bestaat twee jaar en in beide voorgaande jaren was het subsidiebudget al op de eerste dag overtekend.
Redactie / Den Haag

De subsidieregeling voor Circulaire Ketenprojecten is bedoeld voor mkb’s die binnen hun keten samenwerken aan een circulaire oplossing voor bijvoorbeeld grondstoffenbesparing en reductie van CO2-uitstoot, door een circulaire manier van ontwerpen, produceren of organiseren. De projectactiviteiten moeten bestaan uit experimentele ontwikkeling, procesinnovatie en/of organisatie-innovatie. Ook moeten meerdere partijen in de product- of materiaalketen samenwerken. Projecten gericht op zeer hoogwaardige recycling of upcycling kunnen ook voor subsidie in aanmerking komen, gewone recycling of downcycling vallen erbuiten.

Het totale subsidiebudget voor de nieuwe aanvraagronde bedraagt circa € 6 miljoen. In principe kan het indienen van subsidieaanvragen gedurende een periode van enkele maanden, maar als het net zo snel gaat als in vorige jaren, is wachten zeker geen optie.

Meer informatie is te vinden op de website van RVO Nederland.

Beeld: Watchara Ritjan/Shutterstock