Lees verder
De Biotech Campus Delft gaat samen met Hogeschool Inholland een nieuwe hbo-opleiding bio- en foodtechnologie opzetten. Het onderwijs zal worden gegeven bij Planet B.io op de Campus, waar ook diverse start-ups zijn gevestigd.
Redactie / Delft

Het doel van de nieuwe opleiding is talent te ontwikkelen voor de snelgroeiende biotechbedrijven in de regio en oplossingen te bieden voor het wereldvoedselvraagstuk van morgen. Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeente Delft ondersteunen dit initiatief. Vanuit MRDH ontvangt Planet B.io een projectbijdrage van € 425.000 als cofinanciering voor het inrichten van les- en labruimte voor studenten.

Het project geeft een enorme boost aan de ontwikkeling van het biotechnologiecluster én voegt een relevante toekomstgerichte opleiding toe aan het onderwijsaanbod in de regio. Investeren in onderwijs in moderne biotechnologie is de enige manier om te garanderen dat er voldoende talent beschikbaar komt om de groei van biotechbedrijven mogelijk te maken.

Start in 2024

De intentie is om samen met Hogeschool Inholland in Delft een volwaardig onderzoeks- en onderwijsprogramma op hbo-niveau te ontwikkelen voor de hele regio. Dit moet vanaf 2024 leiden tot een instroom van 100 nieuwe hbo studenten per jaar en actieve samenwerking met de hele onderwijsketen, zoals wo en mbo. De studenten werken en leren dan op een inspirerende locatie tussen de jonge biotech bedrijven en multinational DSM, een van de grootste Bioscience en Food Ingrediënt bedrijven van de wereld. De voorbereidingen en opzet van onderzoeksopdrachten starten al op korte termijn.

Biotechnologie is een veelbelovende technologie waar in Zuid-Holland een vruchtbare bodem voor bestaat. In Leiden ligt de nadruk op biomedische toepassingen, en in Delft op voedingstoepassingen. Er is al een nauwe samenwerking tussen de Erasmus universiteit, de TU Delft en Leiden Universiteit, en ook de verschillende campussen werken nadrukkelijk samen om een innovatiedistrict te ontwikkelen. Dit zal bijdragen aan nationale en internationale profilering van de regio, een sterk economisch vestigingsklimaat en nieuwe regionale bedrijvigheid.

Kijk voor meer informatie op de website van Planet B.io.

Beeld vlnr. Fabian van der Horst, directeur Inholland en Cindy Gerhardt, directeur Planet B.io

Zie ook: