Lees verder
DAB, een spin-off van de TU Delft, heeft € 2 miljoen opgehaald aan financiering van FORWARD.one en InnovationQuarter om de productie van biobased chemicaliën en geavanceerde brandstoffen te versnellen.
Redactie / Delft

DAB ontwikkelt innovatieve bioreactor-technologie die de productiviteit van fermentatieprocessen verhoogt en tegelijkertijd de operationele kosten verlaagt. Hierdoor kunnen haar partners kosteneffectieve biobased producten produceren die kunnen concurreren met fossiel gebaseerde alternatieven.

DAB-bedrijfsadviseur en senior business developer in industriële biotechnologie Marc Lankveld zei: ‘Deze investering in DAB door FORWARD.one en Innovation Quarter is een sterke aanmoediging voor de Biotech-industrie in Nederland. Het toont de bereidheid van financiële investeerders om te investeren in nieuwe biotechnologie en daarmee allerlei nieuwe hernieuwbare oplossingen te ontgrendelen, zoals hernieuwbare stookbrandstoffen met een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk. ‘

DAB presenteert zijn technologie tijdens verschillende internationale evenementen later dit jaar. Het bedrijf werkt al met een aantal spraakmakende klanten om pilootprojecten voor nieuwe biobased verbindingen te implementeren.