Lees verder
Het Chemport Innovation Center (CIC) in Groningen is vorige week geopend door IJzebrand Rijzebol, gedeputeerde van Groningen. De eerste huurder, ExxFire, is al verwelkomd.
Redactie / Groningen

Het Chemport Innovation Center biedt volop ruimte voor opschaling, innovatie, demonstraties en continue industriële groei. Daarmee is het een belangrijke schakel in de cyclus van industriële start-ups.

Deze gedeelde faciliteit is speciaal voor het opschalen van duurzame technologieën, die de lab- en pilotschaal zijn ontgroeid. Het Chemport Innovation Center is speciaal voor start-ups die bijdragen aan een duurzamere industriële sector.

Brandveilig

ExxFire ontwikkelt een revolutionaire methode om hoogwaardige ruimtes brandveilig te maken met behulp van groene stikstof, dat op zeer innovatieve wijze drukloos in vaste vorm wordt opgeslagen in een Cool Gas Generator. “Wij bieden een oplossing waar blussen met water meer schade zou kunnen aanrichten dan de brand zelf”, zegt CEO Harm Botter. Exxfire heeft de technologie de afgelopen jaren op laboratoriumniveau ontwikkeld op de Zernike Campus en is nu klaar om op te schalen en de sprong naar de markt te maken met behulp van de faciliteiten in het CIC. De provincie Groningen geeft Exxfire hiervoor een subsidie van 50.000 euro.

Zie voor meer informatie de website van Chemport Europe.

Beeld, vlnr: IJzebrand Rijzebol (Provincie Groningen), Harm Botter (ExxFire), Johan Visser (initiatiefnemer Chemport Innovation Center), Cas König (Groningen Seaports).