Lees verder
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft deze week de vergroening van de Nederlandse economie in kaart gebracht rondom zes thema's en 42 beleidsrelevante indicatoren.
Redactie / Heerlen

Op verzoek van de overheid monitort het CBS de vergroening van de Nederlandse economie om het beleid op dit vlak te kunnen evalueren. Op de website Groene Groei is de huidige stand van zaken te zien voor elk van de indicatoren. Het is de interactieve digitale opvolger van het rapport Green growth in the Netherlands 2015.

Groene groei heeft als doel de economische groei en ontwikkeling te bevorderen, en daarbij de kwaliteit en kwantiteit van natuurlijke hulpbronnen op een voldoende hoog peil te houden. Hierdoor kunnen de diensten die door het milieu geleverd worden en die nodig zijn voor ons welzijn, geleverd blijven worden. Daarnaast gaat groene groei ook over de economische kansen die de overgang naar een groene economie biedt: het stimuleren van investeringen, concurrentie en innovatie die duurzame groei ondersteunen en tot nieuwe economische mogelijkheden kunnen leiden (OESO, 2011).