Lees verder
De Bioprocess Pilot Facility in Delft is failliet, bevestigen bronnen binnen het bedrijf. Op de website van het bedrijf staat geen actuele informatie, maar het faillissement is inmiddels bijgeschreven in het Centraal Insolventieregister.
Redactie / Delft

BPF is een unieke pilotfaciliteit die een rol speelt bij de ontwikkeling en vooral opschaling van innovatieve technologieën voor duurzamere productie van voedsel, materialen en chemicaliën. De proeffabriek is in de vorige eeuw opgericht door Gist Brocades en was jarenlang volledig eigendom van DSM, dat nu nog 50% van de aandelen bezit. Op een terrein 5.000 vierkante meter herbergt BPF diverse faciliteiten voor bijvoorbeeld de pretreatment van biomassa, fermentatie, bioraffinage en diverse down stream processing processen.

Aandeelhouders DSM, Corbion en TU Delft staken inmiddels miljoenen in de faciliteit, die een belangrijk onderdeel is van het ecosysteem op de Biotech Campus in Delft. Ook de Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken, de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Delft en Den Haag investeerden fors in BPF, dat naar verluidt met verlies draaide. Corbion trok zich eerder dit jaar terug als aandeelhouder.

Beeld: BPF