Lees verder
De Biobased Innovation Student Challenge Europe (BISC-E) 2021 staat open voor inschrijving. De challenge heeft tot doel studenten bewust te maken van en te betrekken bij de overgang naar een biogebaseerde economie.
Redactie / Brussel

Het vermogen om in een multidisciplinair team te werken wordt van essentieel belang geacht om levensvatbare biobased oplossingen te ontwerpen; daarom omvatten de eisen technische, milieu- en economische uitwerkingen. Bovendien biedt deelname aan het BISC-E mogelijkheden tot interactie met spelers in de biobased industrie in heel Europa. Dit kan mogelijk leiden tot verdere relaties tussen studenten/afgestudeerden en de industrie.

De Europese finale wordt gecoördineerd en gefinancierd door het Bio-based Industries Consortium (BIC). BISC-E wordt op nationaal niveau georganiseerd en geleid door (onderwijs)federaties in de deelnemende EU-lidstaten en geassocieerde landen. Alle nationale winnaars kunnen in de Europese finale meedingen naar de Europese BISC-E prijzen.

Dit jaar wordt de finale georganiseerd door de Nationale en Kapodistriaanse Universiteit van Athene (NKUA), gastheer van Citrion, het winnende team van BISC-E 2020.

Lees meer over de wedstrijd en de ervaringen van de winnaars van voorgaande jaren in een nieuw artikel op Agro&Chemie.

Beeld: Saveur, winnaar van 2019