Lees verder
Bergen op Zoom krijgt biobased verkeersborden. Dat meldde BN De Stem vrijdag 7 september. Toen onthulde wethouder Andrew Harijgens (Duurzaamheid) samen met Rolf Groot van NPSP het duurzame verkeersbord aan de Rijtuigweg.
Redactie / Bergen op Zoom

NPSP maakt de borden van biocomposiet, bestaande uit rietvezels, kalk en biohars. Het is nu nog duurder dan de traditionele stalen borden, maar dat kan veranderen doordat de nieuwere versie van de borden met mallen worden gemaakt. Ook zal de prijs dalen en marktconform worden als de vraag stijgt, verwacht Rolf Groot.

Eerder dit jaar maakte NPSP verkeersborden en hectometerpalen van biocomposiet in opdracht van de Provincie Noord-Brabant. Die zijn geplaatst langs de Provinciale weg N272, tussen Beek en Donk en Boxmeer.

In Bergen op Zoom staan nu de eerste vijf biobased verkeersborden. Volgens de wethouder is er geen weg terug en worden duurzame borden de standaard. Harijgens hoopt met deze actie ook andere gemeenten te stimuleren om biobased verkeersborden te plaatsen. Eerder plaatste de gemeente straatmeubilair met Olifantsgras en een scherm van vlasvezel en biocomposiet op een viaduct over de A58.