Lees verder
De intentieverklaringen van de Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU) voor 18 nieuwe projecten in het kader van de Call 2018 zijn nu ondertekend, waardoor het totale aantal gefinancierde projecten op 100 komt.
Redactie / Brussel

De nieuwe projecten kennen bijna € 86 miljoen toe aan 224 begunstigden, afkomstig uit 27 verschillende landen. Ze pakken verschillende onderwerpen aan, van het ontsluiten van het potentieel van biologisch afbreekbare verpakkingen tot het gebruik van meelwormen om diervoeders te produceren.

BBI JU directeur Philippe Mengal, merkt op: ‘Deze consortia verenigen opnieuw de primaire productie- en verwerkende industrieën, consumentenmerken, KMO’s, onderzoeks- en technologiecentra en universiteiten, en tonen het vermogen van BBI JU aan om voorheen niet-verbonden actoren met elkaar te verbinden, zodat ze met succes biobased producten kunnen opschalen en commercialiseren.’

De BBI JU-projecten worden gefinancierd onder het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie en brengen onderzoekers uit verschillende Europese topcentra – bedrijven, onderzoeksinstituten of universiteiten – samen om nieuwe technologieën en producten te ontwikkelen en tot volwassenheid of zelfs commercieel niveau te brengen. Een volledige lijst met nieuwe projecten is te vinden op de BBI JU-website.