Lees verder
De Europese organisaties Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU) en Sustainable Process Industry through Resource and Energy Efficiency (SPIRE) hebben een gezamenlijke verklaring gepubliceerd over samenwerking voor synergie van acties.
Redactie / Brussel

Het doel is om de meerwaarde van de twee in het kader van Horizon 2020 werkende initiatieven parallel te beoordelen en de belangrijkste resultaten te specificeren van de acties die tot nu toe zijn ondernomen. Dit initiatief bevestigt opnieuw dat beide organisaties zich inzetten voor synergie en complementariteit.

In de afgelopen jaren hebben de BBI JU en SPIRE al gezamenlijk gezocht naar manieren om hun impact te maximaliseren. Reeds in 2012 werd een document opgesteld waarin de koppelingspunten tussen de twee publiek-private partnerschappen (PPP’s) werden vastgelegd, met het doel elkaar wederzijds daarin te steunen. In 2016 hebben de twee initiatieven een gezamenlijke werkgroep ingesteld om de activiteiten van het zoeken naar complementariteit en synergieën te coördineren. De gezamenlijke werkgroep werd ondersteund door SusChem, het initiatief voor verduurzaming van de chemie.

De volledige verklaring is te vinden op de website van het Bio-Based Industries Consortium.