Lees verder
Agro&Chemie is ook dit jaar officieel mediapartner van EFIB, het European Forum for Industrial Biotechnology & the Bioeconomy dat wordt georganiseerd door EuropaBio en BIOCOM.
Redactie / Wenen

Het congres waarop internationale experts uit de bioeconomie en industriële biotechnologie elkaar ieder jaar ontmoeten, wordt dit jaar georganiseerd als een fysiek event op 6 en 7 oktober. Agro&Chemie zal het forum volgen met actuele berichtgeving. Ook krijgen lezers van Agro&Chemie 10% korting op de toegangsprijs met de Promo code MEDIA-2021-Agro&Chemistry.

Biotech en business

Het overkoepelende thema van EFIB dit jaar is: Het verwezenlijken van de Green Deal van de EU: industriële biotechnologie en business. Daarbij komen verschillende industriële sectoren en bedrijfsgebieden aan bod: groene, circulaire en duurzame bedrijven, voedsel, diervoeders en voeding, mode en textiel, financiering en investeringen, materialen en verpakkingen, bioprocessen en technologieën.

De twee conferentiedagen zitten bomvol presentaties en forumdiscussies van experts uit de Europese bioeconomie. Ook zijn er uitgebreide matchmaking- en netwerkmogelijkheden. In het Start-up village, een centraal ontmoetingspunt, presenteren zich bovendien zowel innovatieve jonge bedrijven en investeerders als industriële ondernemingen. Op de Innovatiecampus worden de meest innovatieve wetenschappelijke benaderingen op het gebied van industriële biotechnologie en bio-economie voor het voetlicht gebracht tijdens een speciale posterpresentatie op de tentoonstelling.

Voorafgaand aan het EFIB Forum vindt er een gratis kick-off webinar plaats, gesponsord door DSM, genaamd “Sustainability in Industrial biotech innovations: Life Cycle Assessment and beyond”. Dit zal plaatsvinden op 21 september 2021 van 14.30 – 15.30 CET.

Er zal ook een gratis fysieke pre-conferentie workshop worden georganiseerd, gesponsord door CARBAFIN, over de toekomst van CARBAFIN’s glycosyleringstechnologie in industriële productieprocessen. Deze zal plaatsvinden op 5 oktober 2021 van 14.30 – 17.30 CET.

Beeld: Mikko Lemola/Shutterstock