Lees verder
Nu, na een jaar blijkt dat dit idee een schot in de roos is en wel om vijf belangrijke redenen.
Chris Bruijnes

1. More with less:

met een maximale bijdrage van 10.000 euro komen ondernemers in de beginfase een heel eind. Het behoedt hen voor kostbare teleurstellingen. Ze krijgen snel de noodzakelijke duidelijkheid of hun idee kans van slagen heeft en hoe ze het vervolgtraject het beste kunnen uitstippelen.

2. Cut the crap:

binnen een paar weken krijgt de ondernemer uitsluitsel over zijn aanvraag. Tijd is alles voor ondernemers die aan het begin van hun innovatietraject staan. Zij verkeren vaak niet in de luxe situatie om maanden te overbruggen en willen graag meteen weten waar ze aan toe zijn.

3. No time to wait:

Een ander pluspunt is dat ondernemers doorlopend hun aanvraag kunnen indienen. De uitdagingen van ondernemers spelen op een bepaald moment en moeten op dat moment aandacht krijgen. Een team van experts in biobased economy en business development ondernemen beoordeelt de verzoeken. De ondernemers krijgen daardoor meteen de erkenning dat zij niet de enige zijn die het een goed idee vinden.

4. Value in kind:

Wat ook helpt is dat de ondernemers als tegenprestatie vooral hun eigen uren kunnen inzetten. MKB-ondernemers beschikken veelal niet over een ruim budget. Een in-kind bijdrage verlaagt de drempel om een aanvraag in te dienen

5. Beyond regions:

hoewel BioBooster in eerste instantie bedoeld is voor ondernemers in Noord-Brabant, is samenwerking met partijen elders in het land juist wenselijk. Bedrijven zijn vooral op zoek naar de beste business partners en laten zich niet beperken tot regiogrenzen.

Al met al is BioBooster een goed voorbeeld hoe innovatieve ondernemers in de beginfase op weg geholpen kunnen worden. Een regeling die landelijk navolging verdient.