Lees verder
Met de vele ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen ontstaan talloze mogelijkheden. Zo werd afgelopen zomer het meisje van Yde (het beroemdste veenlijk van Nederland) van het Drents Museum 3D-geprint, kun je behalve rookworst bij een bekend Nederlands warenhuis tegenwoordig ook gepersonaliseerde sieraden of telefooncases 3D laten printen en zijn donororganen straks overbodig doordat deze gewoon uit de printer rollen.

Om al deze ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen in perspectief te plaatsen, staat de tweede editie van het 3DPrintEU event in het teken van ‘Learn, Develop, Produce’.

Tijdens deze tweede editie van 3DprintEu, op 18 september in Emmen, komen de nieuwste technieken van 3D-printing aan bod. Zo wordt dieper ingegaan op de laatste ontwikkelingen en worden inspirerende verhalen verteld. Zo kunt u luisteren naar Bon Verweij, ’s werelds eerste hersenchirurg die een complete schedel heeft vervangen met gebruik van 3D-printtechniek en is er een interessante lezing van Herman Pleij. Pleij, historisch letterkundige en bekend van het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’, neemt de deelnemers vanuit cultuurhistorisch perspectief mee in de ontwikkelingen rond 3D-printen.

 

Toepassingen

 

Daarnaast is er op het congres een bedrijvenmarkt waar allerlei toepassingen en producten die met 3D-printen tot stand zijn gekomen te bewonderen zijn. Zo is er onder meer een 3D geprinte matrijs bij de stand van het Polymer Science Park te zien en kunnen bezoekers zich in 3D laten scannen bij de stand van 4C Creative Cad Cam Consultants. Kortom alle laatste inzichten, ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van 3D-printen passeren de revue.

 

Voor iedereen


3D printen bestaat inmiddels al ruim 25 jaar en wint de laatste jaren aan terrein, vooral doordat de techniek sterk is verbeterd en de printers een behoorlijke kwaliteitsslag hebben gemaakt. Daar komt bij dat de wereld verandert. Steeds vaker vraagt de markt om maatwerk in de ontwikkeling van producten. 3D-printen biedt hierin een mooie oplossing. Van sieraad tot autoband, van tandenborstel tot compleet huis, 3D-printen kan voor allerlei doeleinden en in allerlei sectoren worden gebruikt.
3DprintEU is dan ook interessant voor een breed publiek, van ondernemer tot docent en van onderzoeker tot consument, voor ieder is er wat wils.

 

Aanmelden

 

Vorig jaar trok de eerste editie van 3DprintEU in Zwolle zo’n vijfhonderd bezoekers. Daarmee wat het met stip hét 3D-print event van Noord-Nederland. De tweede editie van het event vindt dit jaar plaats op donderdag 18 september in Stenden Hogeschool in Emmen en laat wederom zien hoe snel de ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen gaan. Het is niet voor niets dat steeds meer partijen de opmars van de 3D-printer zien als de derde industriële revolutie.

Wilt u dit bijzondere evenement niet missen en bent u benieuwd wat de nabije toekomst ons op het gebied van 3D-printen brengt? Kijk dan voor meer informatie op www.3dprinteu.nl. Het event is gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht.