Lees verder
Op 10 juni van 10u00 tot 15u30 organiseert Biorizon's mede-initiatiefnemer VITO haar eerste Biobased Economy Workshop: De weg naar nieuwe producten en processen.

De biobased economy is voortdurend in ontwikkeling. Nieuwe mogelijkheden ontstaan door innovatieve technologieën zoals biokatalyse en energie-efficiënte scheidingen met behulp van membranen. Grondstoffen en toeleveringsketens veranderen onder invloed van duurzaamheidsindicatoren en een verschuivende vraag, waardoor nieuwe kansen ontstaan. Hoewel sommige innovaties zich in het stadium van opschaling bevinden, wordt hun marktintroductie vaak nog belemmerd door economische of regelgevende hindernissen.

Deze workshop zal u op de hoogte brengen van nieuwe technologieën en producten, gaande van laboratoriumontwikkelingen tot opschaling en proefprojecten samen met de industrie. We zullen technologische, markt- en beleidsaspecten belichten, en laten zien dat veel stakeholders actief zijn om de biogebaseerde economie in Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen.

Registratie (gratis) is nu open. Zie de link hieronder voor meer informatie.

Beeld: Volodymyr Rozumii/Shutterstock