Lees verder
De TU Delft  organiseert op donderdag 23 maart een sessie voor bedrijven met reststromen. Voor een onderzoek naar de uitwisseling van grote hoeveelheden reststromen van grote bedrijven is de TU Delft nog op zoek naar nieuwe deelnemers voor deze sessie.

Bedrijven die reststromen hebben van minimaal 100 ton per jaar kunnen deelnemen aan de sessie. Geschikt zijn bedrijven uit de (petro-)chemie en voedingsindustrie, maar ook aan hele andere bedrijven zoals zuiveringsinstallaties. Tijdens de sessie zitten bedrijven aan tafel zitten, die vertellen welke reststromen ze hebben en welke reststromen ze mogelijk kunnen gebruiken.

Bij zo’n sessie zitten ongeveer tussen de 8 tot 12 personen aan tafel en de sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Er wordt een rapportage van de sessie gemaakt en die wordt alleen aan aanwezigen rondgestuurd. De sessie wordt zo veel mogelijk in de buurt van bedrijven gehouden. De reststomen die uit deze sessie komen, zullen ook worden gematched met de reststromen uit de vorige sessies. Intussen zijn al meer dan 50 grote bedrijven “aan tafel” geweest met zo’n 200 monostromen. De kans op uitwisseling wordt daarmee voor uw bedrijf significant. De communicatie over de monostromen is uiteraard zeer discreet ivm bedrijfsgevoelige gegevens.

Als u geïnteresseerd bent om zo’n sessie bij te wonen, en u bent medewerker van een bedrijf die meer dan 100 ton/jaar aan reststroom heeft, dan kunt u contact opnemen met Jan-Henk Welink. De locatie van de sessie wordt nog vastgesteld op basis van de woon/werkplaats van de deelnemers, om de aanrijtijd zo kort mogelijk te krijgen. Deelnemen aan de sessie is kosteloos.