Lees verder
Op 17 juni organiseren Flanders' FOOD en Foodlab Proef! het vierde Protein Shift Ecosystem Event: een webinar en online matchmaking event over samenwerking tussen start-ups en gevestigde bedrijven binnen de markt van de alternatieve eiwitten.

In het versnellen van de eiwittransitie in Vlaanderen, speelt samenwerking tussen gevestigde bedrijven en startups een belangrijke rol. Het bundelen van industriële kennis en schaal met wendbare innovatie, kan het economische en ecologische potentieel van de eiwittransitie verder aanboren. Doorheen de gepresenteerde samenwerkingscases wordt verdere inkijk gegeven in waarom en hoe deze koplopers binnen de markt van de alternatieve eiwitten samenwerking aangaan.

Aan het woord komen:

  • Filip Arnaut, R&D Director GRS Lab Puratos / Managing Director Sparkalis
  • Nils Sips, R&D Director Technical Service & Go-To-Market Cargill / Koos van Haasteren, CEO van Bflike.
  • Frederik Dossche, Bedrijfsleider De Hobbit / Klaartje Mertens, just.
  • Colruyt / een nog onbekende startup

Dit Protein Shift Ecosystem Event kadert in het actieplan van Flanders’ FOOD rond de eiwittransitie, dat in 2019 van start ging. Recent publiceerde Flanders’ FOOD ook de Roadmap Eiwittransitie, een strategische onderzoeks- en innovatieagenda rond het thema, die tot stand kwam in samenwerking met voedingsbedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke actoren.

Meer informatie en het programma is te vinden op de website van Flanders’ FOOD.

Beeld: Rimma Bondarenko/Shutterstock