Lees verder
De Trilaterale Chemieregio Vlaanderen, Noordrijn-Westfalen en Nederland organiseert op 29 maart 2023 een online matchmaking bijeenkomst voor innovatiesamenwerking binnen de chemische industrie.

Het doel van deze meeting is experts uit verschillende disciplines en professionals van publieke en private organisaties binnen de trilaterale regio met elkaar in contact te brengen en mogelijke samenwerkingen te verkennen. Daarbij staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Circulaire kunststoffen (inclusief sorteren, wassen en karakteriseren);
  • CCU (CO/CO2 naar diervoer, chemicaliën, brandstoffen);
  • Biogebaseerde grondstoffen en chemicaliën.

Het gaat hierbij uitdrukkelijk om projecten met TRL 5-8 (geen fundamenteel onderzoek) die van gemeenschappelijk belang zijn en openstaan voor grensoverschrijdende samenwerking.

Door projecten te pitchen aan publiek/private samenwerkingspartners kunnen deelnemers in weinig tijd een overzicht geven van hun relevante projecten. Het biedt de mogelijkheid om kennis uit te wisselen en op te doen, kennis te maken met mensen die projecten uitvoeren en samenwerking te verkennen binnen de trilaterale regio. Ook geven de pitches inzicht in de vragen die mogelijke projectpartners hebben.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de nationale organisaties Catalisti, VCI en VNCI/ChemistryNL, ondersteund door TNO. De Teams link voor deelname wordt t.z.t. bekendgemaakt.

Beeld: Alexander Raths/Shutterstock