Lees verder
Op 24 mei wordt in het Bio Base Training Center in Terneuzen een matchmaking event georgansieerd voor het stimuleren van grensoverschrijdende uitwisseling en samenwerking tussen opleidingen en bedrijven.

Het event staat mede in het teken van het grensoverschrijdende (bio)chemische cluster in de havens van North Sea Port.

De biobased economie vraagt om specifieke kennis en vaardigheden van de biobased professional. Hoe speelt het onderwijs hierop in? Hoe verzilveren we de kansen die de biobased economie biedt? Uit onderzoek in het project Grenzeloos Biobased Onderwijs (GBO) blijkt dat naast technische kennis, competenties als kritisch analyseren en systeemdenken minstens zo belangrijk zijn voor biobased bedrijven.

Het GBO project heeft lespakketten ontwikkeld voor het middelbaar- en hoger beroeps-onderwijs, wetenschappelijk onderwijs en voor om- en bijscholing van werknemers. Daarnaast heeft het testlocaties waar biobased producten kunnen worden ontwikkeld in kaart gebracht. Al deze resultaten komen samen in een digitaal platform, dat door studenten, docenten en het bedrijfsleven voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Het doel van dit matchmaking event is fysiek de vraag van bedrijven en organisaties en het aanbod van onderwijsinstellingen bij elkaar te brengen om te spreken over bijvoorbeeld beschikbare stageplaatsen, onderzoeksopdrachten, onderzoekend leren programma’s. Ook wordt de aandacht gericht op het voor ieder toegankelijke digitale platform te vergroten.

Aanmelden kan tot 20 mei.

Programma
13:30 Inloop met lunch
14:30 Welkom en introductie
14:40 Resultaten uit het project Grenzeloos Biobased Onderwijs (Jean-Paul Leenknegt)
15:00 Biobased onderwijs en onderzoek in de regio (Hogeschool Gent en HZ University of applied sciences)
15:40 Matchmaking sessies
16:55 Plenair: afronding
17:00 Netwerkborrel