Lees verder
Wat is de impact van het glastuinbouwcluster? Op welke onderwerpen of thema’s maken we het verschil? Ofwel: wat is onze betekenis? Daarover gaat het Jaarevent van Greenport West-Holland op vrijdag 9 juni.

De betekeniseconomie is een maatschappelijke ontwikkeling die uitgaat van de menselijke behoefte naar zingeving en betekenisvol handelen. Het is een transitie waarin bedrijven niet langer financiële waarde, maar menselijke behoefte voorop zetten. Welke kansen biedt dit voor ondernemers? En welke impact kan het tuinbouwcluster hebben op deze nieuwe betekeniseconomie?

Het Jaarevent vindt dit jaar plaats in het World Horti Center op de Greenport Horti Campus Westland. Een aantal sprekers zal hun licht laten schijnen op de impact van het tuinbouwcluster op grote maatschappelijke uitdagingen. Eén van die sprekers is Kees Klomp, lector betekeniseconomie aan de Hogeschool van Rotterdam. Klomp noemt zichzelf ‘Activist Researcher & Developer’ en ‘Uneconomist’ en heeft een uitdagende visie op de rol van het tuinbouwcluster binnen de betekeniseconomie.

Beeld: World Horti Center Naaldwijk