Lees verder
“Biomanufacturing: the future starts in Belgium” : Het jaarevent van bio.be/essenscia op 21 september staat in het teken van de opportuniteiten in de Belgische bioproductie. Thomas Dermine, staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid, is de centrale gast.

Er waait een nieuwe wind in de Belgische biotechsector. De biotechbedrijven evolueren steeds meer van ‘invented in Belgium’ naar ‘made in Belgium’. Tijdens dit evenement nemen we de volgende vragen onder de loep: Welke opportuniteiten brengt het relanceplan met zich mee? Hoe verhoudt de productiecapaciteit van Belgische biotechbedrijven zich ten opzichte van de internationale concurrentie? Welke kansen liggen er op het vlak van digitalisering en duurzaamheid? En hoe kan België uitgroeien tot een referentiepunt voor expertise in ‘factories of the future’?

Het jaarevent heeft plaats in BluePoint Brussel en wordt georganiseerd volgens de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Indien nodig zal het evenement in hybride of digitale vorm plaatsvinden. Het volledige programma volgt binnenkort, maar inschrijven is al mogelijk.

Beeld: ktsdesign/Shutterstock