Lees verder
Op woensdag 2 oktober organiseert Nieuwsblad Transport het Havencongres North Sea Port in het Scheldetheater in Terneuzen.

Havencongres North Sea Port is het netwerkmoment voor havenprofessionals van binnen en buiten deze regio. Ontmoet 350 professionals: rederijen, expediteurs, verladers, op- en overslagbedrijven, vervoerders, etc. Ontdek welke kansen er liggen op het vlak van groene mobiliteit en logistiek, bezoek bedrijven in het havengebied van Gent, Terneuzen en Vlissingen en leer hoe North Sea Port zich ontwikkelt om de duurzame haven van de toekomst te worden.

Zo kijken bestuurders Daan Schalck, Jan Lagasse en Diederik Samsom tijdens het congres vooruit naar toekomstige samenwerkingen, spoorontwikkelingen (een railverbinding tussen Gent en Terneuzen), connecties met het achterland en energietransitie. Havenprofessor Theo Notteboom van de Universiteit Antwerpen gaat in op zijn onderzoek naar Green Supply Chains in de haven. Focco Vijselaar van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zet het Nederlands kabinetsperspectief uiteen op het gebied van de energietransitie en het belang van buis- en pijpleidingen.