Lees verder
Samen werken aan een duurzame samenleving. Dat is het thema van de Green Deal Netwerkbijeenkomst die op 30 mei in Amersfoort wordt gehouden. Een bijeenkomst waar de resultaten van de afgelopen jaren worden besproken, volop gelegenheid is om te netwerken, maar ook om te inspireren en te informeren.

De middag staat vooral in het teken van verbinden. Futurist en trendwatcher Stefaan Vandist geeft de bezoekers een kijkje in de toekomst. Hij gaat in op de nieuwe strategische innovatiepaden rond duurzaamheid. Vandist ziet de toekomst door een roze bril wanneer we nieuwe benaderingen durven te omarmen, maar vooral wanneer we oude dogma’s durven los te laten.

Daarnaast wordt de jaarlijkse Green Deal Award uitgereikt. Om verder de diepte in te gaan worden er vijf deelsessies gehouden. Niet alleen over de ambities voor een groene toekomst, maar ook over het wegnemen van hobbels die je onvermijdelijk tegenkomt in innovatieve processen. De deelsessies bieden de gelegenheid om met andere Green Deal partijen ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Programma

12.45 uur Inloop met lunch

13.30 – 15.00 uur Parallelle subsessies *

  1. Aan de slag met Sustainable Development Goals
  2. Geef circulariteit vorm
  3. De kracht en uitdaging van samenwerking
  4. Veranderen van gedrag, hoe doe je dat?
  5. Ruim baan voor innovatie

15.00 uur Netwerk pauze

15.30 – 17.00 uur Plenaire bijeenkomst
Opening – dagvoorzitter Jolein Baidenmann
Welkomstwoord – David Pappie (directeur Topsectoren &
Industriebeleid, Ministerie van Economische Zaken)
Keynote lecture – Stefaan Vandist (futurist & trendwatcher)
Pitches van genomineerde Green Deals voor de Green Deal award
Uitreiking Green Deals awards – Monika Milz (voorzitter Green Deal Board)
Afsluiting – Jolein Baidenmann

17.00 uur Netwerkborrel

Green Deal

In 2011 is de Green Deal-aanpak begonnen. Met deze interactieve werkwijze wil de overheid vernieuwende, duurzame initiatieven uit de samenleving de ruimte geven. Dit doet zij door knelpunten in de wet- en regelgeving weg te nemen, nieuwe markten te creëren, goede informatie te geven en te zorgen voor optimale samenwerkingsverbanden. Door heldere onderlinge afspraken kunnen deelnemers werken aan concrete resultaten, waarbij iedere betrokken partij zijn eigen verantwoordelijkheid heeft.