Lees verder
Op 30 november organiseren het Centre of Expertise Biobased Economy, Avans Hogeschool, Kleur&Visie en Material Sense Lab het symposium Colour Materialized in Breda.

Kleurpsychologen, ontwerpers en materiaalwetenschappers tonen in het kader van het Interreg project ‘Puur Natuur: 100% biobased’ de laatste stand van zaken en geven een kijkje in de toekomst van biobased kleurstoffen.

Hoe ver gaan de mogelijkheden voor het kleuren van materialen die de natuur ons levert? Hoe kunnen we in de wereld van circulair materiaalgebruik met kleur producten ontwerpen die niet alleen inspireren, maar ook worden geaccepteerd als ze op grote schaal worden geproduceerd?

We hergebruiken steeds meer materialen voor nieuwe producten. De tijd dat dit hergebruik alleen maar leidde tot grijze ondefinieerbare kleuren is voorbij. Hoewel? Wat komt er allemaal bij kijken als we de esthetiek van kleur en materiaal en de (technische) mogelijkheden in de praktijk bij elkaar brengen?

Programma
10:45 Inloop
11:15 Presentaties: Achter de kleur (Jan Walraven), Bio-based kleuren (Dorien Derksen), Kleur in de consumentenpsychologie (Mirjam Galetzka & Ad Pruyn)
13:10 Lunch
14:40 Presentaties: Living colours (Laura Luchtman), Chirale vloeibare kristallen (Dick Broer & Danging Liu), RE-use-arrange-colour-assemble-cycle-organize (Overtreders W), Recycle plastic op kleur (Jessica den Hartog)
18:00 Afsluiting en borrel