Lees verder
Op 9 februari deelt de Hogeschool Rotterdam samen met Blue City en andere partners in de circulaire economie de inzichten die het afgelopen jaar zijn opgedaan.

Studenten van verschillende faculteiten zoals de minor Circulaire Economie en Bedrijfsinnovatie, het Instituut voor de Gebouwde Omgeving, Willem de Koning Academie, Industrieel Product Ontwerpen, en vele anderen laten zien wat zij hebben gedaan.

Het programma is gevarieerd en biedt workshops (geleid door studenten en Blue City) over uiteenlopende onderwerpen. De keynotes van Koen Dittrich (De sharing economy is niet duurzaam), Kees Klomp (Degrowth is de toekomst), Marcel den Hollander (Alle producten moeten biologisch afbreekbaar zijn), en Maaike Lycklama à Nijeholt (Banken zijn niet toegerust om circulaire businessmodellen te financieren) gaan in debat over de oplossingen en de uitdagingen. Bezoekers worden uitgenodigd om in debat te gaan met de sprekers in de rondetafelsessies.

In een paneldiscussie evalueren Zakia Guernina (RUAS-bestuurslid), Arno Bonte (wethouder duurzaamheid en energietransitie van de gemeente Rotterdam), Sabine Biesheuvel (voorzitter van het Rotterdams Klimaatverbond) Circulair Rotterdam.

Het evenement wordt afgesloten met een Impact Café, verzorgd door Nienke Binnendijk (Blauwe Stad), over het veranderen van onze voedselgewoonten. Ook zullen de winnaars van de Circular Harvest Awards bekend worden gemaakt.

Het evenement wordt online gehouden. Het is gratis en toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de circulaire economie.