Lees verder
Op 25 juni 2019 organiseert het Utrecht Sustainability Institute het 20ste Circular Economy Lab plaast in het Academiegebouw in Utrecht.

Sinds het eerste Lab in 2013 zijn in de regio Utrecht veel succesvolle circulaire initiatieven gestart. Stuk voor stuk mooie stappen op weg naar de Circulaire Topregio die Utrecht in 2050 wil zijn. Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 25 juni wordt teruggeblikt op ‘the best of’ van deze initiatieven: wat maakte ze tot een succes? En wat gaan we doen om ze op te schroeven tot het nieuwe normaal, regionaal en nationaal? Deze vragen beantwoorden we met de koplopers en u op dinsdag 25 juni in het Academiegebouw.

Gestart wordt met het ophalen van praktische tips en succesfactoren voor kansrijke circulaire initiatieven aan de hand van vijf geslaagde praktijkvoorbeelden uit de regio Utrecht. De focus daarbij ligt op vier prioritaire Utrechtse stromen: bouw & demontage, afvalvrije gebouwen & gebieden, textiel & matrassen en biomassa & voedsel.

Het Nieuwe Normaal

Daarna wordt vooruitgeblikt en is het woord aan deskundigen en het publiek. Hoe bereiken we dat succesvolle initiatieven uitgroeien tot het nieuwe normaal in Utrecht? Helpt het om inkoopkracht in de regio te bundelen? Helpt het om gezamenlijke doelen te stellen, voor circulaire gebouwen, gebieden en producten? Helpt het om samen circulaire criteria te kiezen om voortgang te monitoren en onze leveranciers uit te leggen wat we van hen verwachten? Aan de hand van de praktijkvoorbeelden wordt nagegaan wat praktische circulaire criteria zijn voor tenders en aanbestedingen, zodat succesvolle initiatieven nationale impact krijgen.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Alliantie Cirkelregio Utrecht. Dit is een netwerk van organisaties die samenwerken om de circulaire economie in de regio Utrecht te versterken.