Lees verder
Op 21 januari is het eerste Circulair Café van 2021 én de nieuwjaarsborrel van Circulair Friesland, samen met de Freonen fan Fossylfrij Fryslân.

Het thema van de bijeenkomst is: krapte op het energienet. Het energienet raakt vol. Sommige ondernemers kunnen daardoor geen zonnepanelen aansluiten of hun bedrijf niet uitbreiden. Bij andere organisaties zijn er (nog) geen problemen. Maar blijft dit ook zo? Hoe is de situatie over een aantal jaar? Wordt het probleem erger of zijn er al oplossingen? Kortom: wat betekent dit – nu en in de toekomst – voor de energietransitie in Fryslân?

Hoofdspreker Auke Hoekstra, onderzoeker bij de Technische Universiteit Eindhoven, gaat in op deze uitdaging en bespreekt mogelijke oplossingen. Aansluitend vertelt Jan Zuidema (Ekwadraat), projectleider van het systeemintegratieproject op Energiecampus in Leeuwarden, een aanpak van de krapte.

Een live ontmoeting zit er helaas niet in, maar in het programma is er voldoende ruimte om – in groepjes – met elkaar te discussiëren of bij te praten.

De aanmeldlink volgt binnenkort.

Beeld: Smileus/Shutterstock