Lees verder
Bezoekers van het Circulair Café in Leeuwarden kunnen circulair ijs proeven en een kijkje nemen bij een expositie, met circulaire producten van Friese bedrijven.

Tijdens het Circulair Café vertelt Romke de Jong, directeur van de Jong’s IJs uit Gorredijk, over de stappen die hij onderneemt om zijn bedrijf 100% circulair te maken en zo de meest duurzame ijsmakerij van Nederland te worden. Mooie, verse en duurzame ingrediënten worden verwerkt tot de allerlekkerste ijsjes, in een van de duurzaamste ijsmakerijen van Nederland.

Ook is er weer een aantal inspirerende korte pitches:

  • Gea Dames – MijnGilde, samen werken aan jezelf
  • Timo Tervoort – Leer uit zalmhuiden en Foodboosters
  • Ronny Uithof – Conceptstore Jouw dagelijkse Kost in het Zaailand
  • Jantiene Broersma – Frysling wijnen uit Twijzel, de meest noordelijke wijngaard in Nederland
  • Klaas Sietse Spoelstra – Panorama Nederland

Na afloop van de pitches wordt het Circulair Café afgesloten door Marlise Vroom, aanjager Voeding bij Vereniging Circulair Friesland. Ook is er weer een netwerkborrel.