Lees verder
De werkconferentie ChecK MBO – Circulair en Klimaatneutraal MBO op 11 december in Nijmegen gaat in op kennis en ervaringen van MBO docenten op het gebied van de energietransitie en de circulaire economie.

Duurzaamheid wordt serious business bij overheid, bedrijven en in de samenleving. Hoe geven MBO’ers straks invulling aan het klimaatakkoord en de circulaire economie? Daarover organiseert Duurzaam MBO (via MBO voor Morgen) in samenwerking met het Technovium van ROC Nijmegen deze conferentie in Nijmegen, European Green Capital of the Year.

Tijdens de conferentie zijn er presentaties van o.a. professor Jan Jonker, over Circular Economy Skills voor het MBO en wethouder Harriëtte Tiemens, over de rol van het onderwijs in Nijmegen. Ook zijn er korte interviews met jongeren en twee workshoprondes. Daarin komen onderwerpen aan de orde als Circular Skills, Het Groene Kompas, Energie Transitie Skills, Build up Skills App, onderhoud van windmolens, een Duurzaamheidsgame, SLIMCirculair challenge in de bouw, PPS voorbeelden en samenwerking met het HBO.