Lees verder
Circulair Friesland laat zich op 26 september opsluiten in de Blokhuispoort, de oude gevangenis van Leeuwarden. Daar vindt het Circulair Café ‘Gevangen in Plastic’ plaats.

Keynote spreker is Patrick van Baal, voorzitter van het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics, NTCP in Heerenveen. Met bijna 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van verpakkingen voor bedrijven als Heineken, Danone en Friesland Campina kan hij alles vertellen over de ontwikkelingen en uitdagingen van verpakkingen door de jaren heen, de opmars van plastics en de huidige uitdagingen rondom gebruik en ontwerp. Het NTCP werkt aan het verbeteren van de technieken voor sorteren en recyclen van kunststof verpakkingen en speelt een belangrijke rol in de transitie naar een circulaire economie.

Opening Circular Design Lab

Jooske Haije, directeur van de academie Technology & Innovation van NHL Stenden, opent samen met Patrick van Baal het Circular Design Lab. In dit nieuwe lab van het lectoraat Circular Plastics worden circulaire plastic producten ontworpen voor én met het bedrijfsleven uit de regio.

Zoals altijd zijn er ook weer interessante pitches:

  • ga terug in de tijd met de mannen van Sterke Yerke, die een vlot bouwden voor de atlantische oceaan en daarmee een nieuwe expeditie starten;
  • maak kennis met de (online) Circulaire Catalogus en de nieuwe website van Circulair Friesland.

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht vanwege de beperkte ruimte.