Lees verder
ChemieLink organiseert aanstaande woensdag 13 december weer een een BANC bijeenkomst. Het BANC initiatief staat voor Business Angels Network ChemieLink. Met dit initiatief biedt ChemieLink MKB binnen de chemiesector en biobased economy toegang tot private investeerders.

Dit initiatief komt voort uit de veel voorkomende vraag van bedrijven binnen ons netwerk om toegang tot deze vorm van financiering te ondersteunen. ChemieLink geeft dit vorm met het zogenaamde BANC-programma. Bedrijven kunnen binnen dit programma hun businesscase op basis van feedback van experts verbeteren en presenteren voor geselecteerde business angels met affiniteit met de chemiesector en de biobased economy.

De gegevens van bedrijven die zich inschrijven worden bekeken en in overleg wordt besloten of het bedrijf geschikt is om aan het programma deel te nemen. De kosten bedragen € 500 ex. BTW.

Tijdens deze bijeenkomst worden de volgende programmaonderdelen behandeld:

  • De verschillende financieringsmogelijkheden;
  • De voorbereiding voor Business Angels funding en de procedure tot een succesvolle deal;
  • Legal issues waar tijdens het maken van een deal rekening mee moet worden gehouden;
  • Introductie en doel van het BANC programma met uitgebreide toelichting op de hieronder beschreven procedure.

Bedrijven die interesse hebben om deel te nemen aan het programma krijgen te maken met een aantal vervolgstappen. Hieronder vindt u indien u interesse heeft om hieraan deel te nemen een korte uitleg over de vervolgstappen:

Stap 1: Aanmelding

Heeft u interesse en wilt u deelnemen aan deze service dan vragen wij u om onderstaand contactformulier in te vullen. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen.

Stap 2: Aanleveren documentatie

Om interesse te wekken bij business angels wordt bepaalde achtergrond informatie van uw bedrijf verwacht.

Stap3: Intake

Stap 4: Voorbereiding Pitch

Stap 5: Matchmaking

Stap 6: Follow up

In samenwerking met Business Angels Connect wordt deze service uw bedrijf aangeboden. Business Angels Connect helpt bedrijven bij de inhoudelijke beoordeling van hun businessplan, de daarbij behorende coaching en de warme introductie tot businessangels in het netwerk. Deze business angels zijn niet alleen afkomstig uit Nederland, maar via internationale partners kan uw businesscase ook worden gedeeld met Europese business angel netwerken.