Lees verder
Op woensdag 25 april vindt bij Green PAC iLab in Zwolle een informatiebijeenkomst plaats over het Business Angels Netwerk van Chemielink (BANC).

De bijeenkomst is georganiseerd door Chemielink in nauwe samenwerking met Business Angels Connect. Dit programma van ChemieLink wil een brug slaan tussen potentiële start-ups in chemie en Business Angels die bereid zijn te investeren.

Doorgroeien

Business Angels investeren risicokapitaal in ondernemingen die in de start- en (snelle) groeifase zitten. Een bedrijf moet bij voorkeur innovatief zijn (nieuw product of dienst) en voldoende onderscheidend vermogen hebben. Daarnaast is groeipotentieel ook een vereiste en moeten dergelijke bedrijven binnen enkele jaren kunnen doorgroeien naar een grote omzet en winst.

Tijdens de informatiebijeenkomst informeren experts u over de details van ‘Business Angel-financiering’, delen ze specifieke cases die verband houden met chemie en wordt de procedure van het Business Angels Network uitgelegd:

  • René Reijtenbach, Vice President Business Angels Europe, spreekt over de verschillende financierinsmogelijkheden.
  • Bernd Mintjes, Founder Business Angels Nederland neemt de deelnemers mee in de vraagstelling ‘Hoe bereid je je voor op Business Angels?’
  • Guido de Bie, directeur Bielegal juridisch advies, bespreekt de juridische kant.