Lees verder
Op 5 juli 2022 organiseert Biobased Innovation Gardens in samenwerking met Circular Biobased Delta de Biobased Versnellingsdag op de Rusthoeve in Colijnsplaat (Zeeland).

Tijdens deze dag zal ‘weerman’ Gerrit Hiemstra de bezoekers meenemen in zijn avontuur van het bouwen van een eigen biobased huis. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland leidt een inspirerende forumdiscussie. Ook zijn er diverse presentaties en pitches en is er een standhoudersmarkt met biobased producten die ready-to-market zijn.

De Biobased Versnellingsdag is gericht op makers en kopers van biobased materialen, met speciale aandacht voor de bouwindustrie. Het wordt een dag vol informatie en inspiratie op het gebied van biobased ondernemen, waarop vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht en de biobased markt wordt versneld.

Ontmoet experts en voorlopers

Inmiddels hebben zich meer dan 20 bedrijven aangemeld voor presentaties, workshops, panels, pitches en de standhoudersmarkt. Daaronder Neste, Cargill, Smart Delta Resources, North Sea Port, HemCell, Delphy, Millvision, Cradle Crops, Enough, HZ University, Wageningen University & Research, Provincie Zeeland, Circular Biobased Delta en nog vele anderen. Het biedt een unieke kand om je kennis en netwerk te verrijken en beleidsdeskundigen, experts en voorlopers op het gebied van biobased bouwen te ontmoeten.

De Biobased Versnellingsdag wordt mogelijk gemaakt door Biobased Innovation Gardens, Circular Biobased Delta, Provincie Zeeland, Provincie Noord-Brabant, BO Akkerbouw, Delphy en het Uitvoeringsbureau Biobased Zeeland.

Deelname en bezoek aan de Biobased Versnellingsdag is kosteloos. Meld je aan via onderstaande link.

Beeld: so vv/Shutterstock

Programma
09:30 Inloop
10:00 Plenaire sessies (Delphy, Circular Biobased Delta, Neste)
11:00 Break-out sessies:
Bouw (KIN CB)
Duurzame Chemie – Enablers (Smart Delta Resources, North Sea Port, Impuls Zeeland)
Duurzame Chemie – Versnellers (Eon/DSD, Cargill, Enough)
12:00 Netwerklunch & standhoudersmarkt
13:30 Thema-pitches in de Biobased Garden:
Isolatie (Hempflax)
Papier (Cradle Crops)
Bouw (Stichting Agrodome)
Textiel (WUR)
14:45 Plenair: Bouw je eigen biobased huis. Met Gerrit Hiemstra en Fraanje Bouwonderneming.
15:30 Forum met Jo Annes de Bat (Provincie Zeeland), André Hoogendijk (BO Akkerbouw), Taco Tuinhof (KIN CB).
16:00 Afsluitende netwerkborrel