Lees verder
Tal van conferenties richten zich op de synthese en productgerelateerde onderwerpen van groene chemie (en chemische technologie). De Green & Sustainable Chemistry Conference, van 13 tot 16 mei in Berlijn, gaat over een bredere reeks onderwerpen op het gebied van vegroening en duurzaamheid.

Het doel van deze conferentie is, internationale onderzoekers uit de academische wereld en het bedrijfsleven samen te brengen met autoriteiten en andere instellingen, om met elkaar in gesprek te raken en de nieuwste ontwikkelingen op de brede en diverse terreinen van groene en duurzame chemie te delen.

Sprekers zijn o.a. Michael Graetzel van Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, Zwitserland en John Warner, President en Chief Technology Officer van The Warner Babcock Institute for Green Chemistry LLC in de VS. Met 180.000 citaties en een h-index van 196 is professor Graetzel een van de drie meest geciteerde scheikundigen ter wereld en hij was pionier in het onderzoek naar zonnecellen op basis van kleurstofgevoelige nanokristallijne oxidefilms. John Warner is een van de grondleggers van het vakgebied Groene Chemie, samen met Paul Anastas schreef hij de invloedrijke tekst Green Chemistry: Theory and Practice.

Sustainable Chemistry Challenge

Uniek aspect van deze conferentie is ook de Elsevier Foundation Green and Sustainable Chemistry Challenge. Voor deze uitdaging kunnen voorstellen worden ingediend met betrekking tot groene en duurzame chemie, die direct toepasbaar zijn in ontwikkelingslanden. Ingediende voorstellen kunnen betrekking hebben op afvalvermindering, gebruik van veiliger chemische stoffen, energie-efficiëntie, hernieuwbare grondstoffen, biokatalyse, onderwijs en elk ander onderwerp dat verband houdt met groene en duurzame chemie.

Workshop voor ondernemers

Voor een geselecteerd publiek van slechts vijftien deelnemers, zal een gratis workshop worden gehouden met richtlijnen voor jonge onderzoekers die geïnteresseerd zijn in het opstarten van hun bedrijf, op zondag 13 mei 2018. Zie de links hieronder voor meer informatie.