Lees verder
Ontwerpers Lisi Herrebrugh en Rushemy Botter wonnen vorige week met hun mannenlabel Botter de prestigieuze Andam award, meldt Het Parool. De bijbehorende € 300.000 gaat naar de ontwikkeling van op algen gebaseerd biotextiel en hun koraalziekenhuis op Curaçao.
Redactie / Parijs

Beiden werkten tot vorig jaar als creative ­directors bij het Franse modehuis Nina Ricci, maar namen ontslag om te werken aan hun duurzame mannenlabel, dat is geïnspireerd uit de onderwaterwereld en hun Caraïbische achtergrond. “Het belangrijkste is dat we geloven in ­algen en de technische aspecten van vissen­huiden”, zeggen ze in Het Parool. “Tachtig procent van de aardbol bestaat uit water, zeventig procent daarvan is nog onontdekt, daar ligt de technologie van de toekomst. Algen groeien bijvoorbeeld veel sneller dan katoen, maar ze hebben soortgelijke eigenschappen.”

Op dit moment is 35 procent van de collectie gemaakt van biomaterialen, de rest van gerecycled ocean waste plastic. Daarnaast doen de ontwerpers research met fabrikanten in Engeland en ­Amerika om nieuwe materialen te ontwikkelen gebaseerd op algenproteïnes. De nieuwe collectie wordt in september gepresenteerd.

Lees het volledige interview in Het Parool.

Beeld: Botter