Lees verder
De internationale biobased studentenchallenge BISC-E kan sterker worden gekoppeld aan de acitviteiten van de leden van het Bio-based Industries Consortium (BIC). Dat zegt Nathan de Geyter van Universiteit Gent (België) in een interview met Agro&Chemie.
Redactie / Brussel

BISC-E ontstond in 2018 in Nederland met deelname van vier Nederlandse teams en twee Deense teams. Universiteiten in andere Europese landen toonden meteen interesse. Dankzij de betrokkenheid van BIC is het sinds 2019 een internationale competitie, die openstaat voor studenten aan universiteiten uit heel Europa. Maar nog niet alle landen doen mee.

Volgens De Geyter zou het een goed idee zijn als de deelnemende landen hun ervaringen en best practices uitwisselen en zelfs delen met landen die nog niet meedoen. “Dat zal dan de drempel verlagen om zelf ook zo’n competitie te organiseren. Eventueel kunnen wij daarbij helpen. Wij weten welke universiteiten en hogescholen bezig zijn met groene chemie of biogebaseerde materialen.”

Synergieën

Voor BISC-E is echter ook de inbreng van industriële partners belangrijk, omdat zij de link met de businesspraktijk kunnen leggen. “Het zou de deelname en visibiliteit van de competitie aanwakkeren”, denkt De Geyter. “Zeker als de innovaties die studenten bedenken kunnen worden gekoppeld aan de businessmodellen van BIC-leden. Zo kunnen synergieën ontstaan die de studenten, maar ook industrie verder vooruit helpen.”

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie.

Beeld: LoafFoam