Lees verder
Het Amerikaanse biotechbedrijf Ginkgo Bioworks heeft $ 2,5 miljard opgehaald in een mega SPAC-deal met als doel een NASDAQ notering te verwerven. Het bedrijf wordt gewaardeerd op meer dan $ 15 miljard.
Redactie / Boston

Bij een SPAC-deal wordt een bedrijf naar de beurs gebracht (Ginkgo) door te fuseren met een bedrijf dat al beursgenoteerd is (Soaring Eagle). Het is beduidend sneller dan een normale beursgang, zegt CEO Jason Kelly hierover op CNBC.

Kelly richtte Ginkgo Bioworks in 2008 op, samen met drie medestudenten en hun professor van MIT. Zij ontwikkelden een platform voor synthetische biologie waarmee het DNA van organismen kan worden ‘geherprogrammeerd’ voor industrieel gebruik. De toepassingsgebieden lopen uiteen van kweekvlees en meststoffen tot een geheel nieuwe aanpak voor het ontwikkelen van medicijnen.

Mede dankzij de COVID-19 pandemie is er een snel groeiende interesse in biotechnologie. Volgens onderzoek van McKinsey passeert de marktomvang voor ‘bioengineered products’ binnen 20 jaar de $2 biljoen.

Beeld: Rattiya Thongdumhyu/Shutterstock