Lees verder
De gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Best kunnen aan de slag met een gezamenlijk biomassaplein. De provincie Noord-Brabant heeft hiervoor definitief € 254.000 subsidie toegekend.
Redactie / Boxtel

Het biomassaplein is het eerste project dat wordt gerealiseerd op het nieuwe GreenTech Park Brabant op bedrijventerrein Vorst B in Boxtel. Op het plein wordt houtachtige biomassa (voornamelijk snoeihout) ingezameld, voorbewerkt, gedroogd en verhandeld.

De deelnemende gemeenten willen de benutting van biomassa voor nieuwe toepassingen stimuleren, in plaats van het te gebruiken voor energieopwekking. Zo zijn is biomassa onder meer te gebruiken voor de productie van biobased bouwmaterialen en textiel.

Ondersteunende bedrijven

GreenTech Park Brabant staat niet alleen open voor bedrijven die zich geheel op deze nieuwe markten en thema’s richten. Ook bedrijven die een ondersteunende functie hebben voor dit soort bedrijvigheid, zijn van harte welkom, zoals toeleveranciers, adviesbedrijven in deze sector en/of kenniscentra en onderzoeksinstellingen.

Naar verwachting ligt het nieuwe ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning biomassaplein voor de zomer ter inzage.

Beeld: Gemeente Boxtel/Youtube