Lees verder
Michael Schlaug is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van Yara Sluiskil. Hij volgt de huidige directeur Jon Sletten op. Sletten vertrekt per 1 december naar de productievestiging van Yara in Porsgrunn (Noorwegen).
Redactie / Sluiskil

Schlaug is al twintig jaar werkzaam voor de Noorde multinational. Eerder vervulde hij al functies in onder andere Duitsland, Noorwegen en België. De laatste zes jaar was hij actief al algemeen directeur van de Yara productievestiging in het Canadese Belle Plaine.

Yara Sluiskil is de grootste fabriek van Yara International ASA. In de afgelopen jaren is de locatie het flink uitgebreid. In minder dan 10 jaar tijd werd voor ruim 700 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe installaties. Er werden veel nieuwe productierecords gevestigd. Het totaal verladen volume producten bedroeg in 2016 meer dan 5 miljoen ton, dat voornamelijk via de havens haar weg vindt binnen en buiten Europa.

Yara Sluiskil is een belangrijke werkgever in de regio en participeert actief in vernieuwende regionale projecten waarvan WarmCO2, De Waterstofrotonde en de Groene Koegorspolder aansprekende voorbeelden zijn.

Schlaug zal per 1 februari 2018 aan de slag gaan in Sluiskil. In de tussenliggende periode vervult adjunct directeur Rik Lambotte de functie van algemeen directeur voor Sluiskil.