Attero is partner in de biobased economy. Jaarlijks verwerken wij ruim 600.000 ton organische reststromen zoals gft en over-datum materiaal tot groengas, hoogwaardige bodemverbeteraars en biobrandstoffen.

YouTube | LinkedIn

Onze zeven vergistingsinstallaties zorgen samen met onze andere activiteiten ervoor dat wij een kwart van het Nederlands groengas produceren. Na vergisting werken wij de organische stromen in onze composteringsinstallaties op tot biosubstraatgrondstoffen voor de glastuinbouw en potgrondsector en tot compost voor de akkerbouw. Hiermee dragen wij bij aan CO2-besparing doordat er minder veen gewonnen hoeft te worden en koolstof wordt vastgelegd in de bodem. De houtfractie die uit compostering overblijft zetten wij in bij onze biomassa-energiecentrale (BEC) in Odiliapeel. Onze BEC produceert hieruit stoom die weer wordt ingezet bij onze buurman PEKA Kroef die hier aardappeltjes mee stoom-schilt.

Naast organische stromen is Attero ook een belangrijke speler in de plastic recycling. Op onze locatie te Wijster opereren we een grote sorteerinstallatie voor pmd-verpakkingsafval. Daarnaast halen wij ook nog pmd-verpakkingsafval uit restafval in ’s werelds grootste nascheidingsinstallatie. Folies die uit het pmd-verpakkingsafval worden uitgesorteerd worden tot regranulaat opwerkt in Attero’s nieuwe Polymeren Recycling Plant.

Met Attero’s afdeling New Business Development vindt Attero zichzelf steeds opnieuw uit om grondstoffen beter te ‘verwaarden’ en om daarmee klimaatverandering en grondstoffenschaarste tegen te gaan.